۲۵ مورد از خواص فندق | از تقویت بدن تا درمان دیابت

اشتراک گذاری در :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram

آنچه در این مطلب می خوانیم

فندق دارای خواص زیادی است. فندق دارای پروتئین ، مواد چرب ، کلسیم ، فسفر و پتاسیم می باشد. فندق سرشار از ویتامین « A » و منبع بسیار خوب ویتامین B1 و B2 است. این دانه روغنی برای تقویت بدن ، روده و معده ، سرفه، درد سینه و کبد مفید است. سموم را ازبدن خارج کرده و برای ریزش مو و سوزش مجاری ادرار مفید می باشد.

ولی به خاطر داشته باشید افراط در خوردن این دانه روغنی باعث نفخ و گازشکم و استفراغ می شود. اگر سرد مزاج هستید بهتر است فندق را با عسل بخورید و اگر گرم مزاجید با سکنجبین میل کنید. فندق حدود ۶۰ درصد روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و طعمی ملایم و بوی مطبوع دارد. از روغن فندق درعطر سازی و نقاشی استفاده می شود.

قبلا با تعدادی از خواص میوه ها آشنا شدیم. دراین مقاله از سایت انجیرستان با ما همراه باشید تا با ۲۵ مورد از فواید و خواص فندق بیشتر آشنا شویم.

خواص فندق

۱٫ براساس طب سنتی طبع فندق گرم و خشک است.

فندق سرشار از آنتی اکسیدان

۲٫ فندق دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدانها است. یکی از خواص آنتی اکسیدانها کاهش و مبارزه با استرس اکسیداتیو می باشد. استرس اکسیداتیو از جمله عوامل افزایش بیماریهای قلبی – عروقی و سرطانها می باشد.

۳٫ مقدار بالای آنتی اکسیدانها موجود در فندق در پوست قهوه ای آن قرار دارد. پس توصیه می شود تا حدالامکان از بو دادن فندق جلوگیری شود چون باعث کاهش میزان آنتی اکسیدان آن می شود. یکی دیگر از فواید آنتی اکسیدانها برای بدن از بین بردن رادیکالهای آزاد می باشد. رادیکالهای آزاد در بدن باعث بروز انواع بیماریها و پیری زودرس می شود.

۴٫ یکی از آنتی اکسیدانهای قوی موجود در فندق پروانتوسیانیدین‌ها یا PAC ها است. این آنتی اکسیدان عامل طعم گسی در دهان می باشد. این ماده خاصیت آنتی اکسیدانی قوی داشته و در مبارزه و با بیماریها و پیری نقش مهمی بر عهده دارد.

خواص فندق برای کم خونی

۵٫ پنجمین مورد از خواص فندق وجود آهن در آن است. آهن یکی از عوامل سازنده خون و گلبولهای قرمزخون است. گلبول های قرمز بدن برای جذب اکسیژن کافی نیاز به آهن دارند. بنابراین افزایش میزان آهن در بدن منجر به افزایش گلبول های قرمز خون و در نتیجه بهبود اکسیژن رسانی به سلول های بدن می شود.

تاثیر خواص فندق بر پوست و مو

۶٫ از دیگر خواص فندق این است که باعث تسریع در رشد مو می شود. میتوانید موهای سرتان را با روغن فندق ماساژ دهید. از روغن فندق برای ساخت انواع لوسیون های مو و بدن نیزاستفاده می شود. که میتوانید از این لسیون ها برای تقویت مو بهره جست.

۷٫ فندق به خاطر داشتن ویتامین E و C برای تقویت پوست و ناخن و مو بسیار مفید است. وجود ویتامین E در فندق باعث جلوگیری از آسیب اشعه مادون قرمز ، آلودگی های صنعتی و دود ماشین ها به پوست و پیری زودرس آن می شود.

پیشنهاد مطالعه  از خواص پسته چه می دانید ؟

۸٫ فندق باعث باعث کشیدگی پوست و صاف شدن سطح پوست می شود. اگر جوش صورت دارید روزی ۲ مرتبه روغن فندق را روی جوشهای صورت خود بگذارید تا جوشهای صورتتان درمان شود.

خواص فندق در کاهش کلسترول

۹٫ یکی دیگر از خواص فندق برای سلامتی بدن کاهش میزان کلسترول خون می باشد. همانطور که می دانید در بدن دو نوع کلسترول وجود دارد کلسترول خوب و کلسترول بد عامل اصلی بیماری های قلبی – عروقی کلسترول بد یا LDL می باشد. در یک تحقیق علمی مشخص شد که مصرف مداوم فندق باعث افزایش میزان کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد بدن می شود.

درمان درد مفاصل با فندق

۱۰٫ مقادیر بالای منیزیم و کلسیم در مغز فندق باعث افزایش ارزش و خواص غذایی فندق شده است. این دو ماده برای تقویت استخوان ها بسیار مفیدند.

خواص فندق

۱۱٫ فندق برای درمان درد مفاصل نیز مناسب میباشد. مصرف روزانه فندق به کاهش درد مفاصل کمک می کند. همچنین می توان از روغن فندق برای ماساژ مفاصل و استخوانها استفاده کرد.

خواص فندق برای دستگاه گوارش

۱۲٫ وجود مقادیر زیاد فیبر در مغز فندق باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا می شود. فیبر در درمان بیماری یبوست نیز نقش مهمی دارد و به خروج مواد زاید و سموم از بدن کمک می کند.

۱۳٫ از دیگر مواد مناسب برای دستگاه گوارش عنصر منگنز است. این ماده معدنی به تجزیه بهتر اسیدهای چرب و کلسترول کمک می کند. همچنین با افزایش میزان منگنز در بدن تجزیه و سوخت و ساز کربوهیدارتها و پروتئین ها نیز افزایش می یابد.

تقویت بدن و ماهیچه ها با مصرف فندق

۱۴٫ میزان کالری موجود در فندق به ازای ۱۰۰ گرم ۶۲۸ کیلو کالری است که این میزان کالری برای تقویت بدن و برطرف کردن ضعف عمومی بسیار موثر است.

۱۵٫ مقادیر بالای منیزیم در مغز فندق خاصیت ضد درد و ضد اسپاسم را در این آجیل ایجاد کرده است. همچنین منیزیم موجود در فندق باعث کاهش دردهای عضلانی و گرفتگی ماهیچه ها می شود. افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند بهتر است فندق مصرف کنند.

خواص فندق برای زنان باردار

۱۶٫ برای افزایش شیر زنان باردار می توان از فندق استفاده کرد. همچنین این آجیل در درمان یبوست مربوط به بارداری نیز موثر است. مصرف آجیل ها از جمله فندق ، بادام ، گردو ، انجیر برای سلامتی مادر و جنین مفید می باشد. این مواد دارای انواع ویتامین ها ، پروتئین ها ، مواد معدنی ، آنتی اکسیدانها و اسیدهای چرب غیر اشباع می باشد که برای سلامتی بدن لازم و ضروری هستند.

کاهش میزان استرس و اضطراب

۱۷٫ مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و اسید الفا لینولنیک و ویتامین های خانواده B خاصیت ضد استرسی و افسردگی به میوه فندق داده است. استرس و اضطراب یکی از عوامل افزایش بیماری های قلبی ، سرطان ، بیماری های مربوط به اعصاب و روان و کج خلقی های اخلاقی و کاهش دهنده عملکرد مغز و حافظه و سیستم ایمنی بدن است.

پیشنهاد مطالعه  خواص شگفت انگیز زعفران برای سلامتی بدن

خواص فندق در درمان سرطان

۱۸٫ از خواص فندق در پیشگیری از سرطان نمی توان چشم پوشی کرد. فندق در پیشگیری و درمان سرطان بخصوص سرطان پروستات ، تخمدان ، سینه و سرطان دستگاه گوارشی موثر است. خواص فندق در پیشگیری و درمان سرطانها به دلیل وجود مقادیر مناسب منگنز و ویتامین است.

۱۹٫ خواص فندق در پیشگیری و درمان سرطانها به دلیل وجود مقادیر مناسب منگنز و ویتامین E است. ویتامین E از بروز و ایجاد تومورها جلوگیری می کند ، به همین دلیل در علم پزشکی به عنوان یک پیشگیری کننده در برابر سرطان شناخته می شود.

خواص فندق برای مغز و حافظه

۲۰٫ فندق بخاطر داشتن فسفر فراوان ( ۲۹۰ میلیگرم در ۱۰۰ گرم فندق) برای تقویت حافظه گزینه بسیار خوبی است. وجود مقادیر بالای اسیدهای چرب اشباع نشده و پروتئین در میوه فندق نیز موجب بهبود عملکرد و کارایی مغز و سیستم اعصاب مرکزی می شود.

۲۱٫ یکی از ویتامین های مهم برای بهبود عملکرد شناختی مغز تیامین است. به علت وجود مقادیر بالای ویتامین های گروه B میوه فندق در درمان بسیاری از بیماری های مربوط به اعصاب و روان مانند انواع هیجانات ، استرس ، اضطراب ، ضعف اعصاب ، افسردگی و ….. نقش مهمی دارد.

خواص فندق

۲۲٫ از دیگر خواص فندق وجود مقادیر بالای انواع ویتامین ها است. فندق منبع بسیار عالی ویتامین E می باشد. ویتامین E نقش مهمی در پیشگیری از بروز انواع بیماریهای مرتبط با مغز مانند پارکینسون و آلزایمر دارد.

۲۳٫ کمبود فولات در بدن به ویژه در دوران بارداری باعث آسیب به تشکیل نخاع و رشد ستون فقرات و مغز جنین می شود. بنابراین وجود این ماده در دوران بارداری دارای اهمیت فراوانی دارد و اگر پزشکان متخصص بارداری در پی آزمایشها متوجه کمبود این ماده در بدن مادر شوند اقدام به تجویز داروهای حاوی فولات می کنند. میوه فندق حاوی مقادیر زیادی فولات است و زنان باردار می توانند با مصرف این آجیل به صورت روزانه از کمبود این ماده در بدن خود جلوگیری کنند.

فواید فندق برای دیابتی ها

۲۴٫ میزان پتاسیم موجود در فندق ۶۸۰ میلیگرم به ازای ۱۰۰ گرم فندق است. این میزان بالای پتاسیم به تنظیم فشار خون ، بهبود مشکلات عصبی و تنظیم سطح قند خون کمک می کند.

۲۵٫ روغن فندق حاوی اسیدهای چربی مانند اسیداستئاریک ، اسید پالمیتیک ، اسید اولئیک است. این اسیدها قلب و رگ های خونی را از آسیب محافظت می کنند و از تجمع کلسترول در خون جلوگیری می کنند. به علاوه فندق دارای مقادیر زیادی منگنز می باشد وجود منگنز سبب کاهش گلوگز خون شده و به این طریق به افراد دیابتی کمک می کند.

اشتراک گذاری در :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on telegram
به این مطلب امتیاز دهید :
5/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن

دانلود رایگان کتاب مدیریت آبیاری در باغات

برای دانلود ایمیل خود را وارد کنید