فواید و مضرات پاپایا

فواید و مضرات پاپایا
اشتراک گذاری

طعم شیرین ، مزه منحصر به فرد ، کمیاب بودن و طیف گسترده ای از مزایا برای سلامتی ، پاپایا را تبدیل به یک میوه محبوب کرده است. در این مقاله با فواید و مضرات پاپایا آشنا می شویم پس با ما همراه شوید.

پاپایا از نظر ظاهری شبیه به خربزه ، اما از نظر اندازه ازآن کوچک تر است. رنگ پوست آن زمانی که میوه نرسیده باشد سبز ولی وقتی که میوه کاملا رسید رنگ پوست زرد رنگ می شود. پاپایا میوه ای نرم و گوشتی است. گوشت پاپایا نارنجی – زرد بوده و داخل آن چندین ردیف تخم قهوه ای تیره که تلخ مزه است دیده می شود.

پاپایا در آب و هوای گرمسیری رشد می کند. این میوه بومی مکزیک و مناطق سرخپوست نشین آمریکا مانند فلوریدا است. ولی در آمریکای مرکزی و کشورهای حوزه کارائیب و هند نیز کشت می شود. این میوه مدتی است وارد بازار میوه ایران شده است و در بعضی از مناطق استان یزد و سیستان و بلوچستان کشت می شود.

از فواید پاپایا می توان به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، دیابت ، سرطان ، کمک به هضم غذا ، توانایی در کنترل قند خون ، کاهش فشار خون و بهبود زخم اشاره کرد.

فواید پاپایا برای پوست

پاپایا باعث شفاف شدن پوست صورت می شود. مقداری از میوه را رنده کرده و بر روی پوست صورت قرار دهید. گذاشتن پاپایا بر روی پوست صورت باعث شفاف شدن پوست ، رفع آکنه و از بین رفتن جوشهای سرسیاه میشود. دلیل آن نیز آنتی اکسیدان های موجود در این میوه است.

سه آنزیم پاپایین ، پروتئولیتیک و کیموپاپین موجود در پاپایا باعث بهبود زخم ها می شود. از پوره پاپایا می توان برای بهبودی زخم و جلوگیری از عفونت پوست سوخته استفاده کرد. از پمادهای حاوی آنزیم پاپائین نیز برای درمان زخم های بستراستفاده می شود.

کالری کم

از فواید پاپایا می توان به میزان کم کالری آن نسبت به سایر میوه ها اشاره کرد. هر عدد پاپایا حدود ۱۵۷ گرم وزن دارد و مقدار کالری آن در ۱۰۰ گرم حدود ۴۳ کیلو کالری است. این میوه خیلی پرکالری نیست، بنابراین می توان آن را باخیال راحت میل کرد.

خواص پاپایا برای سلامتی پوست و مو


مصرف مقدار کافی ویتامین A که پاپایا میتواند آن را تامین کند برای تولید سبوم لازم است. سبوم ماده ای است که باعث چرب شدن سطح پوست و مو و در نتیجه مرطوب ماندن آن می شود. کاهش سبوم باعث خشکی پوست و مو می گردد. ویتامین A همچنین برای رشد کلیه بافتهای بدن از جمله پوست و مو ضروری است. پاپایا دارای مقادیر زیادی ویتامین C نیز است. ویتامین C در تولید و حفظ کلاژن نقش اساسی را دارا است . کلاژن پروتئنی است که باعث حفظ ساختار پوست و مو می شود. علاوه بر اینها اسید فولیک موجود در پاپایا باعث بهبود گردش خون در فولیکول های مو شده و رشد مو را افزایش می دهد.

تسهیل گردش خون

از دیگر فواید پاپایا میزان بالای ویتامین C آن است. هرعدد پاپایا حاوی ۱۵۹ درصد ویتامین C است. بنابراین خوردن آن باعث استحکام دیواره رگها می شود. این مساله باعث جلوگیری از سفت شدن دیواره رگ ها، تسهیل گردش خون و جلوگیری از بروز سکته قلبی و مغزی می شود.

بیشتر بدانید

از خواص آووکادو چه میدانید

دوست چشم

هر عدد پاپایا ۲۹ درصد ویتامین A دارد. بنابراین مصرف آن باعث حفظ سلامت چشم می شود. به علاوه پاپایا دارای یک آنتی اکسیدان به نام زیاکسانتین است که این آنتی اکسیدان ، اشعه های مضر نور آبی را فیلتر می کند.

پیشنهاد مطالعه  خواص ومضرات لیموترش

مصرف زیاد این میوه خطر ابتلا و پیشرفت بیماری دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد که مهمترین عامل کوری افراد مسن در جهان شناخته شده است را کاهش می دهد. دژنراسین ماکولا بیماری است که در افراد مسن دیده می شود عوارض این بیماری تاری دید و از دست دادن بینایی درمرکز دید است

کاهش التهاب


پاپایا سرشار از کولین است. کولین ماده ای است که به بدن ما در خواب ، حرکت ماهیچه ها ، یادگیری و حافظه کمک می کند. کولین همچنین به حفظ ساختار غشاهای سلولی ، کاهش التهاب ، کمک به جذب چربی و انتقال تکانه های عصبی کمک می کند.

پیشگیری از آسم 


خطر ابتلا به آسم در افرادی که مقدار زیادی مواد خاص مانند بتاکاروتن مصرف می کنند کمتر است. یکی از فواید پاپایا میزان بالای بتاکاروتن آن است. بتاکاروتن در غذاهایی مانند پاپایا ، زردآلو ، کلم بروکلی ، طالبی ، کدو تنبل و هویج موجود است.

فواید و مضرات پاپایا

افزایش هورمون رشد

پاپایا موجب تقویت غدد درون ریز بدن و افزایش تولید هورمون رشد و آرژنین می شود. آرژنین نوعی اسید آمینه است که باعث فعالسازی هورمون رشد شده. تولید آرژنین در بدن برای ترمیم استخوان ها ، ماهیچه ها ، پوست و سلول های کبدی و تولید سلول ها حیاتی است.



مهربان با گوارش

این میوه حاوی آنزیم هضم کننده پروتئین به نام پاپایین است. به همین دلیل اگر بعد از خوردن غذای گوشتی کمی پاپایا نوش جان کنید، هضم پروتئین ها آسان می شود. این میوه حاوی دیگر آنزیم های هضم و جذب کننده مواد غذایی نیز است. پاپایا یک میوه آبدار سرشار از فیبر است ، که باعث جلوگیری از ابتلا به یبوست می شود.

افزایش اشتها با پاپایا

فواید پاپایا بسیار زیاد است. این میوه مخصوص افرادی است که اشتها ندارند. دلیل آن هم طعم خاص این میوه است. علاوه بر این که اضافه کردن برگهای پاپایا به آب گرم و نوشیدن محلول آن باعث افزایش اشتها می شود. استفاده از برگ های پاپایا و میوه آن باعث کنترل نشانه های پیش یائسگی هم می شود.

فواید پاپایا برای قلب


از فواید پاپایا برای قلب نمیتوان غافل شد. فیبر ، پتاسیم و ویتامین موجود در پاپایا همه باعث جلوگیری از بیماری های قلبی می شود. رژیم غذایی که درآن میزان پتاسیم زیاد و سدیم کم باشد برای بهبود سلامتی قلب بسیار مناسب است. میوه پاپایا غنی از ویتامین A و ویتامین C است که از اکسید شدن کلسترول در درون رگ های خونی و مسدود شدن آنها و در نتیجه ایجاد بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

پاپایا حاوی آنزیم فعال فیبرین است. وجود این آنزیم مانع لخته شدن خون شده و از بروز سکته قلبی جلوگیری می کند. به این ترتیب خوردن پاپایا برای زنان بعد از پنجاه سالگی و برای مردان بعد از چهل و پنج سالگی توصیه می شود.

سلامتی استخوان ها با پاپایا


از فواید پاپایا دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین K است. مصرف مقدار مناسبی از ویتامین ها مانند ویتامین K باعث افزایش استحکام استخوان ها می شود. ویتامین K باعث بهبود جذب کلسیم می شود و همچنین دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد بدین ترتیب کلسیم بیشتری در بدن برای تقویت و بازسازی استخوان ها باقی می ماند.

مانع اسهال

این میوه حاوی آنزیمهای ضد انگل و ضد آمیب است. بنابراین در صورت ابتلا به اسهال ناشی از انگل و آمیب خوردن پاپایا می تواند به کنترل اسهال از طریق از بین بردن این عوامل بیماریزا کمک کند. فواید پاپایا بیشمار است در قسمت زیر نیز به تعداد دیگری از خواص و فواید این میوه اشاره می کنیم.

دوست معده

از فواید پاپایا برای معده نمی توان چشم پوشی کرد. در افراد مبتلا به ریفلاکس معده و افرادیکه به دلیل اختلالات عصبی دچار افزایش ترشح اسید معده هستند، خوردن پاپایا می تواند این حالتها را کنترل کند. این میوه برای افراد مبتلا به مشکلات معده بسیار مفید است.

دشمن سرطان

این میوه منبع انواع آنتی اکسیدانها مانند کریپتوگزانتین، گزانتین، لوتئین، بتاکاروتن و نارنجین است. بنابراین مصرف این میوه مانع ابتلا به بسیاری از سرطانها میشود. این میوه حاوی کاروتن هم است بنابراین مصرف آن مانع ابتلا به سرطان پوست و ریه میشود. براساس یک تحقیق علمی ، رژیم های غذایی سرشار از بتاکاروتن نقش پر رنگی در محافظت از بدن مردان در برابر سرطان پروستات دارد.

نحوه مصرف پاپایا

هنگام انتخاب پاپایا ، به دنبال پاپایای تازه با پوست نارنجی مایل به قرمز باشید که با لمس آن در زیر دستان خود احساس نرمی کنید. سپس مانند خربزه آن را برش دهید ، دانه ها را بیرون بکشید و از خوردن آن لذت ببرید. دانه های پاپایا خوراکی هستند اما مزه تلخی و فلفلی دارند. با استفاده از پاپایا ، آناناس ، انبه و موز می توانید یک سالاد میوه گرمسیری درست کنید. آب پاپایا را با آب لیمو و یخ در دستگاه مخلوط کن ریخته و پس از مخلوط کردن میل نمایید.

مضرات پاپایا


خانم های باردار در مصرف پاپایا بخصوص میوه های که نارس هستند دقت کنند چون ممکن است موجب سقط جنین گردد. افرادی که حساسیت به لاتکس دارند ممکن است نسبت به پاپایا حساسیت داشته باشند. دانه های پاپایا ، اگرچه برای بعضی ازافراد می تواند مزه ناخوشایند داشته باشد اما مصرف آن کاملاً بی خطر است.

پیشنهاد مطالعه  خواص انجیر ، از کاهش وزن تا رفع یبوست
پست های مرتبط
بلوط آشنایی با فواید و مضرات
خواص مضرات بلوط

بلوط دارای چه خواصی است؟ آیا از میزان مواد معدنی و ویتامین های بلوط اطلاع دارید؟ آیا چیزی در مورد خواص پوست درخت بلوط شنیده اید؟ آیا از مضرات بلوط ادامه مطلب

آشنایی با خواص بادام
خواص بادام

بادام بسیار مغذی و سرشار از چربی های سالم ، آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. بادام از درختان بومی منطقه خاورمیانه است ، اما ایالات ادامه مطلب

از خواص پسته چه می دانید ؟
خواص پسته

آنچه در این مطلب می خوانیم پسته حاوی چربی های سالم ، فیبر ، پروتئین ، آنتی اکسیدان ها و ویتامین B6 است. خواص پسته برای سلامتی شامل کاهش وزن ادامه مطلب

تشخیص خواص میوه ها از روی رنگ | رنگ میوه ها با ما سخن می گوید!
شناسایی خواص میوه ها از روی رنگ

چه میزان به رنگ میوه ها توجه می کنید. زمانی که در حال نوش جان کردن میوه یا سبزی خوش رنگ و لعابی بوده اید در مورد رنگ آن فکر ادامه مطلب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن

آموزش های بیشتر در کانال اینستاگرام ما

دانلود رایگان کتاب مدیریت آبیاری در باغات

برای دانلود ایمیل خود را وارد کنید