خواص شگفت آور نارگیل برای سلامتی بدن

اشتراک گذاری

آنچه در این مطلب می خوانیم

نارگیل در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت می شده است. در حال حاضر درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد. مردم ساکن سواحل اقیانوس آرام نارگیل را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می کنند. ضرب المثلی در این مناطق وجود دارد که می گوید هر کسی که درخت نارگیل می کارد برای خود و خانواده اش لباس ، ظرف ، غذا و خانه درست می کند. در این مقاله از سایت انجیرستان با خواص معجزه آسای نارگیل برای سلامتی بدن آشنا می شوید.

خواص نارگیل

نارگیل درختی است که بطور قائم بالا می رود. ارتفاع آن به ۳۰ متر و قطر تنه آن تا یک متر می رسد. برگ های آن دراز و به طول ۴ تا ۵ متر و مرکب از چند برگچه باریک و دراز است. طول برگچه ها حدود یک متر و به رنگ ها سبز روشن است. میوه نارگیل معمولا به شکل خوشه و شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است.

میوه نارگیل کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد. در قاعده سه سوراخ دیده می شود که چشم های نارگیل نامیده می شود. برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع درون آن را بیرون آورد. سپس با چکش آن را بشکنید و از گوشت داخل آن استفاده کنید. البته می توانید بعد از بیرون کشیدن شیر، نارگیل را در داخل فر در درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت قرار دهید تا نارگیل بشکند.

درخت نارگیل در هر سال حدود پنجاه عدد نارگیل می دهد. نارگیل هنگامی که نارس است مقدار بیشتری شیر دارد. ولی به تدریج که میوه می رسد مقدار شیر آن کمتر می شود. خواص زیادی برای شیر نارگیل بیان شده است. برای خرید نارگیل همیشه میوهایی را انتخاب کنید که سنگین باشد ضمناً آن که صدای شیر داخل آن را بشنوید زیرا نارگیل اگر بدون شیر باشد حتما کهنه است و یا اینکه شیرش بیرون آمده و هوا کشیده و خراب شده است.

انرژی۳۵۴ کیلو کالری
کربوهیدرات۲۴٫۲۳
کلسیم۱۴ میلی گرم
آهن۲٫۴۳ میلی گرم
منیزیم۳۲ میلی گرم
فسفر۱۱۳ میلی گرم
پتاسیم۳۵۶ میلی گرم
روی۱٫۱ میلی گرم
پروتئین۳٫۳۳ گرم
چربی۳۳٫۴۹ گرم
ویتامین ب ۱۰٫۰۶۶ میلی گرم
ویتامین ب ۲۰٫۰۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳۰٫۵۴ میلی گرم
ویتامین ب ۵۱٫۰۱۴ میلی گرم
ویتامین ب ۶۰٫۰۵ میلی گرم
ویتامین۳٫۳ میلی گرم
آب۵۰ کالری

خواص نارگیل


گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیر نارگیل گرم و مرطوب است. از خواص و فواید نارگیل در طب سنتی بسیار سخن گفته شده است در اینجا ما چند مورد از این خواص را ذکر می کنیم.

برخلاف بسیاری از میوه های دیگر که کربوهیدرات بالایی دارند ، نارگیل دارای میزان زیادی چربی است. آنها همچنین حاوی پروتئین ، چندین ماده معدنی مهم مانند منگنز و مقادیر کمی ویتامین های گروه B هستند. میوه نارگیل همچنین سرشار از مس و آهن است که به شکل گیری گلبول های قرمز و همچنین به تشکیل سلنیم که یک آنتی اکسیدان مهم برای محافظت از سلول های بدن است کمک می کند.

میوه نارگیل منبع بسیار مناسبی از روی ، منگنز ، کلسیم ، پتاسیم ، منیزیم و مس است. همچنین نارگیل سرشار از فولات ، نیاسین ، تیامین و پیریدوکسین است.

خواص نارگیل

گوشت نارگیل حاوی ترکیبات فنلی است ، ترکیبات فنلی آنتی اکسیدان هایی هستند که از سلول ها بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کنند. از ترکیبات فنلی موجود در نارگیل می توان اسید گالیک ، اسید کافئین ، اسید سالیسیلیک را نام برد. پلی فنول های موجود در نارگیل می توانند از اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) و ایجاد پلاک در شریان های خونی جلوگیری کنند.

پیشنهاد مطالعه  تشخیص خواص میوه ها از روی رنگ | رنگ میوه ها با ما سخن می گوید!

نارگیل به دلیل داشتن اسید آمینه ای به نام آرژنین می تواند بر روی ترشح هورمون انسولین که تنظیم کننده قند خون بدن است تاثیر گذار باشد. به علاوه فیبر موجود در گوشت نارگیل می تواند مقاوت بدن در برابر انسولین را کاهش دهد.

یکی دیگر از خواص نارگیل داشتن مقادیر بالای فیبر است. فیبر موجود در نارگیل سبب کاهش میزان گلوکز و در نتیجه تنظیم قند خون می شود. به علاوه وجود فیبر در نارگیل سبب هضم بهتر غذا می شود.

دیگر خواص نارگیل

  • نارگیل به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی چاق کننده است. بنابراین افرادی که از لاغری رنج می برند می توانند با مصرف روزانه نارگیل بر وزن خود اضافه کنند.
  • میوه نارگیل به دلیل آزاد کردن انرژی زیاد حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد.
  • نارگیل به دلیل داشتن کلسیم زیاد برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مناسب است.
  • نارگیل همچنین میتواند به داشتن موهای براق و ابریشمی کمک کند ، ویتامین k و آهن موجود در نارگیل باعث حفظ سلامت مو شده و آن را براق می کند.
  • برای خوشبو کردن دهان مفید است و باکتری های دهان را از بین می برد.
  • از دیگر خواص نارگیل این است که ضعف کبد را درمان می کند.
  • روغن نارگیل برای برطرف کردن خشکی پوست مناسب است.
  • روغن نارگیل یک تمیز کننده عالی پوست است.
  • برای برطرف کردن بواسیر مفید است.
  • نارگیل ادرار را زیاد می کند.
  • از خواص دیگر نارگیل اینست که درد مثانه را برطرف می کند.
  • زخم های بدنی را مداوا می کند و به بهبود زخمها کمک می کند.
  • کرم معده و روده، مخصوصاً کرم کدو را از بین می برد.
  • از فواید نارگیل برای معده و سیستم هاضمه بدن نیز نباید غافل شد.
  • ریشه درخت نارگیل ضد تب و ادرار آور است.
  • ریشه درخت نارگیل برای ناراحتی های کبدی مانند یرقان مفید است.
  • دم کرده ریشه درخت نارگیل برای معالجه اسهال خونی مفید است.
  • برای دفع سنگ کلیه شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط کرده و بنوشید.

خواص شیر نارگیل

شیر نارگیل نیز دارای خواص زیادی می باشد که در اینجا چند نمونه از آن را ذکر می کنیم

خواص نارگیل
  • شیر نارگیل ضد اسهال است.
  • برای رفع اسهال خونی مفید است
  • برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده کنید.
  • شیر نارگیل ضد سم است.
  • کاهش تب از دیگر خواص نارگیل است.
  • برای معالجه بیماری های پوستی مفید است.
  • با افزایش میزان مایع آمنیوتیک باعث سلامتی جنین در زمان بارداری می شود.

خواص روغن نارگیل

۱ – روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب سالم است

روغن نارگیل دارای مقادیر زیادی چربی اشباع شده است. این چربی ها در مقایسه با سایر چربی ها تأثیرات متفاوتی در بدن دارند. اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل می توانند بدن شما را به سوزاندن چربی تشویق کنند. آنها همچنین کلسترول HDL (خوب) را در خون شما افزایش می دهند ، که می تواند به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند.

بیشتر چربیهای ، تری گلیسیریدهای زنجیره ای طولانی (LCT) هستند ، در حالی که روغن نارگیل حاوی مقداری تری گلیسیرید با زنجیره متوسط ​​(MCT) است. هنگامی که چربیهای با زنجیره متوسط یا MCT می خورید ، این چربیها مستقیم به کبد می روند. بدن شما از آنها به عنوان منبع سریع انرژی استفاده می کند یا آنها را به کتون تبدیل می کند. کتونها فواید زیادی برای مغز دارند.

پیشنهاد مطالعه  بلوط آشنایی با فواید و مضرات

۲ – روغن نارگیل خواص ضدعفونی دارد

از خواص روغن نارگیل خاصیت پاک کنندگی و ضدعفونی کنندگی آن است. اسید لوریک حدود ۵۰٪ از اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل را تشکیل می دهد. هنگامی که بدن شما اسید لوریک را هضم می کند ، ماده ای به نام مونولورین تشکیل می دهد. هر دو اسید لوریک و مونولورین می توانند باکتری ها ، ویروس ها و قارچ ها را از بین ببرند.

۳ – روغن نارگیل تشنج را کاهش می دهد

رژیم غذایی بطور چشمگیری میزان تشنج در کودکان مبتلا به صرع را کاهش می دهد. کاهش مصرف کربوهیدرات و افزایش مصرف چربیهای اشباع شده منجر به افزایش غلظت کتونها در خون می شود. افزایش میزان کتون می تواند موجب کاهش تشنج در کودکان مبتلا به صرع شود. چربیهای موجود در نارگیل در درون کبد به کتون تبدیل می شود.

۴ – روغن نارگیل کلسترول HDL ( خوب ) را افزایش می دهد

روغن نارگیل حاوی مقادیر زیادی چربیهای اشباع شده هستند. چربی های اشباع شده باعث افزایش سطح کلسترول HDL (خوب) در بدن می شود. افزایش میزان کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد در بدن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.

۵ – روغن نارگیل مناسب برای پوست

بسیاری از افراد برای مقاصد زیبایی از روغن نارگیل استفاده می کنند. روغن نارگیل باعث افزایش نرمی و لطافت پوست می شود. همچنین این روغن در درمان اگزما مناسب است. شستن بیش از حد دست ها با مواد شوینده باعث خشک شدن پوست دست می شود در این حالت چرب کردن دست روش کارمد برای کاهش خشکی پوست است. استفاده از روغن نارگیل به جای کرم های گران قیمت می تواند باعث کاهش خشکی پوست شود.

خواص نارگیل

از دیگر خواص نارگیل برای پوست شادابی و جوان شدن پوست صورت است. این فرایند به خاطر وجود آنتی اکسیدانهای موجود در نارگیل است که باعث کاهش روند پیر شدن پوست می شود.

۶ – روغن نارگیل کاهش دهنده اثرات آلزایمر

بیماری آلزایمر شایعترین علت زوال عقل است. این بیماری در افراد مسن دیده می شود. بیماری آلزایمر توانایی مغز در استفاده از گلوکز را کاهش می دهد. بنابراین سلول های مغزی دچار کمبود انرژی می شوند. کتونها می توانند منبع انرژی جایگزینی برای این سلولهای مغزی باشد. روغن نارگیل حاوی مقادیر زیادی کتون در درون خود است.

روغن نارگیل کاهش دهنده چربی های شکمی

برخی از اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل می توانند اشتها را کاهش داده و چربی سوزی را افزایش دهند. روغن نارگیل در کاهش چربی شکمی بسیار مناسب است. در یک مطالعه ۱۲ هفته ای در ۴۰ زن مبتلا به چاقی شکمی ، افرادی که روزانه ۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی لیتر) روغن نارگیل مصرف می کردند ، در هر دو شاخص توده بدنی (BMI) و دور کمر کاهش معنی داری داشتند.

پست های مرتبط
آشنایی با خواص بادام
خواص بادام

بادام بسیار مغذی و سرشار از چربی های سالم ، آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. بادام از درختان بومی منطقه خاورمیانه است ، اما ایالات ادامه مطلب

۱۵ مورد از خواص شگفت انگیز خرما برای سلامتی بدن
خواص خرما برای سلامتی بدن

آنچه در این مطلب می خوانیم همه شواهد به این واقعیت اشاره دارند که برای بهبود سلامتی ، باید از خوردن غذاهای قندی پرهیز کنید. مطالعات نشان می دهد که ادامه مطلب

خواص کنجد برای سلامتی و بدن
خواص کنجد برای سلامتی و بدن

آنچه در این مطلب می خوانیم کنجد با نام علمی " Sesamum indicum " گیاهی است یک ساله به ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از ادامه مطلب

فواید انجیر خشک برای سلامتی و بدن
فواید انجیر خشک

آنچه در این مطلب می خوانیم پوستی جوان تر ، موهای شاداب و هضم بهتر غذا ، افزایش استحکام استخوان ها و بهبود فعالیت سیستم گوارشی تنها بخشی از فواید ادامه مطلب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن

دانلود رایگان کتاب مدیریت آبیاری در باغات

برای دانلود ایمیل خود را وارد کنید