خواص انجیر ، از کاهش وزن تا رفع یبوست

خواص انجیر
اشتراک گذاری

انجیر یک میوه مغذی است. که دارای خواص و فواید زیادی می باشد. انجیر انواع و اقسام گوناگونی دارد که بیش از ۶۰۰ گونه از آن شناخته شده است. میزان کالری انجیر خشک نسبت به انجیر تازه بالاتر است. صد گرم انجیر تازه دارای ۱۰۰ کالری ولی صد گرم انجیر خشک دارای ۲۵۰ کالری است.

انجیری که خوب رسیده و تازه باشد مغذی و زود هضم است و چون سریع تخمیر می شود پس بهتر است پس از چیدن از درخت زود آن را مصرف کرد زیرا سریع رنگ آن عوض شده و سیاه می شود و مزه آن تغییر می کند. انجیر دارای طبع گرم و خشک است.

در این مقاله با سایت انجیرستان همراه شوید تا بیشتر با خواص این میوه معجزه گر آشنا شویم.

انجیر را می توان با توجه به رنگ آنها به سه گروه طبقه بندی کرد.

  • گونه های سبز : هنگام رسیدن دارای رنگ سبز ، زرد و حتی سفید هستند. رنگ گوشت آن حالت کهربایی دارد. خوشمزه ترین آنها زرد طلایی و زرد مایل به سبز است.
  • انواع قرمز : شامل انجیرهای قهوه ای و قرمز مایل به آبی ( بنفش ) است که از نظر رنگ کم رنگ هستند و مقدار شیرینی آن نسبت به انجیر سبز کمتر است.
  • انواع سیاه : دارای رنگی از قرمز تیره تا کاملاً سیاه است. این نوع از انجیر دارای مزه ترش و شیرن می باشد و بیشتر در تهیه مربا از آن استفاده می شود.

ارزش غذایی انجیر

انجیر خشک حاوی مواد غذایی غلیظ شده است و میزان ویتامین ها و مواد معدنی آن بیشتر از انجیر تازه است. ( در حدود شش برابر) انجیر، قند زیادی دارد ۵۰ درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های B , A ، K و C است.

اگرچه میزان پروتئین انجیر زیاد نیست ، اما حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است. پس از آب ، ماده اصلی انجیر تازه کربوهیدرات ها ( گلوکز ، فروکتوز و ساکارز) است. انجیر یکی از میوه هایی است که دارای میزان زیادی قند است ، به همین دلیل توصیه می شود در رژیم های غذایی ورزشکاران و افرادی که درگیر فعالیت های شدید بدنی هستند ، کودکان و خانم های باردار قرار گیرد.

کاهش فشار خون

انجیر منبع خوب پتاسیم می باشد و همان طور که می دانیم پتاسیم، عنصری است که برای کنترل فشار خون به کار می رود. کمبود پتاسیم، مخصوصاً وقتی که غذاها دارای مقدار زیادی سدیم (نمک) باشند، می تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود. به غیر از پتاسیم ، امگا ۳ و امگا ۶ موجود در انجیر نیز در حفظ فشار خون کمک می کنند.

انجیر خشک مناسب برای لاغری و کاهش وزن

انجیر منبع خوبی از فیبرهای غذایی میباشد. فیبر اثر خوبی بر کاهش وزن دارد و گرسنگی را به  تاخیر می اندازد. غذاها و میوه های که مانند انجیر شیرین هستند و کالری ، انرژی زیادی دارند باید در اوایل روز خورده شوند تا انرژی آزاد شده توسط آنها در همان روز سوزانده شود و کالری آنها در بدن انباشته نشود.

برای آشنایی با خوراکی های های مناسب برای تناسب وزن مقاله ۱۰ خوراکی برای رسیدن به وزن ایده ال را که قبلا از سایت انجیرستان منتشر شده مطالعه بفرمایید.

جلوگیری از سرطان

از دیگر خواص انجیر اینست که به خاطر داشتن فیبر بالا از سرطان سینه جلوگیری می کند. انجیر جلوی رشد سلولهای سرطانی را می گیرد. مصرف منظم انجیر می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. فیبر موجود در انجیر به از بین بردن سریع مواد زائد بدن کمک می کند ، که این امر برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ موثر است. دانه های بیشمار موجود در انجیر حاوی مقادیر زیادی موکین است که مواد زائد و مخاط را در روده بزرگ جمع می کند و از بدن بیرون می برد.

بالا بردن تراکم استخوان با انجیر

انجیر دارای مقدار زیادی کلسیم (۷۹ میلی گرم در ۲۲۲ گرم انجیر ) می باشد. تحقیقات نشان داده است که کلسیم در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر می باشد. البته میزان کلسیم انجیر خشک نسبت به انجیر تازه بیشتر است. کلسیم، به عنوان بالا برنده تراکم استخوان شناخته شده است. به علاوه پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد. پس انجیر یکی از بهترین میوه ها برای افزایش تراکم استخوان می باشد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

خواص انجیر

انجیر مناسب برای تقویت عضلات

مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه ۳ عدد یا بیشتر انجیر مصرف می کنند ضعف و انحطاط عضلانی کمتری دارند . میوه انجیر نیرو بخش، خوش طعم، مولد انرژی و چاق کننده است. انجیر به خاطر داشتن پتاسیم زیاد برای کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها بسیار مناسب است.

اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط کنید جهت تقویت بدن بسیار مفید است. انجیر میوه ای است بسیار مغذی که هضم آن آسان است و مصرف آن برای اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند بسیار مفید است. انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت روده و معده می شود.

خواص انجیر برای درد سینه

انجیر به بهبود سرفه و نفس کشیدن راحت کمک می کند. انجیر یک درمان گر طبیعی برای لوزه ها است. آنها در کاهش تورم و سوزش لوزه ها کمک می کنند. مصرف جوشانده انجیر خشک به خصوص انجیر سیاه در التهاب دستگاه تنفسی توصیه می شود.

پیشنهاد مطالعه  12 مورد از خواص گردو برای سلامتی بدن

غرغره کردن جوشانده انجیر خشک برای درمان گلو درد و سرما خوردگی بسیار مؤثر است. اگر ۵ تا ۷ گرم انجیر خشک را در مقداری آب ریخته و با آتشی ملایم بپزید تا به صورت شربتی در آید این شربت درد گلو را برطرف می کند و سرفه را تسکین می دهد.

انجیر غشای مخاطی را مرطوب کرده و خلط را تخلیه می کند و از این طریق علائم آسم را تسکین می دهد. از جوشانده انجیر خشک در شیر، شربتی به دست می آید که برای رفع تحریکات گلو و مخاط دهان مصرف می شود. انجیر خشک را می کوبند و می سایند و به جای قهوه مصرف می کنند. مصرف گرد انجیر به جای قهوه در بیماریهای برونشیت، سینه پهلو و سیاه سرفه مفید است.

درمان کننده یبوست

یکی از فواید انجیر به ویژه انجیر خشک خاصیت ضد یبوستی آن است. رژیم غذایی با فیبر بالا همان چیزی است که دستگاه گوارش بدن به آن احتیاج دارد و میوه انجیر سرشار از فیبر می باشد.

کسانی که می خواهند از انجیر برای دفع یبوست استفاده کنند باید سه یا چهار انجیر تازه را که چهار قطعه کرده اند در نیم لیتر شیر بجوشانند تا پخته شود و آن را با دوازده عدد کشمش صبح ناشتا بخورند. یک روش دیگر این است که شب ۶ عدد انجیر خشک را در یک لیوان آب بخیسانند و صبح ناشتا آن را بخورند.

انجیر خیسانده شده در روغن زیتون برای معالجه یبوست بسیار مفید است و باید صبح ناشتا خورده شود. میوه انجیر به خاطر داشتن مقدار کم ویتامین C بهترین منبع نسبت به دیگر میوه ها برای هضم بهتر غذا است.

بوی بدن دهان را با انجیر از بین ببرید

از خواص انجیر خشک اینست که بوی بد دهان را از بین می برد. مسواک زدن با سوخته انجیر، برای جرم گیری دندان (سفید کردن دندان ) و تقویت لثه، فوق العاده مفید است . با جوشانده انجیر خشک، ورم لثه، ورم دهان و ورم گلو را درمان کنید.

بهبود سلامت قلب

انجیر باعث کاهش سطح تری گلیسیرید در خون می شود. تری گلیسیریدها ذرات چربی در خون هستند که با رسوب در دیواره رگ های خونی باعث ایجاد بیماری های قلبی می شوند. آنتی اکسیدان های موجود در انجیر از افزایش میزان رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند.

خواص انجیر

رادیکال های آزاد شریان های عروق کرونر را مسدود کرده و باعث بیماری عروق کرونر قلب می شوند. همچنین انجیر حاوی فنل و اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

تقویت کننده حافظه

وجود مقدار زیاد فسفر این حقیقت را نشان می دهد که انجیر در پرورش هوش و حافظه بسیار مؤثر است. انجیر مقدار قابل توجهی امگا۳ و امگا ۶ دارد پس برای سیستم اعصاب، مغز و قلب بسیار مفید می باشد.

سلامتی چشمها

میوه انجیر به خاطر داشتن میزان زیادی ویتامین A بینایی شما را تقویت می کند. ویتامین A یک آنتی اکسیدان است. این ویتامین شبکیه چشم ها را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. همچنین انجیر مانع از تخریب ماکولا می شود ، که دلیل اصلی کاهش بینایی در افراد مسن است.

فواید انجیر برای زنان

هورمون استروژن اضافی در بدن می تواند منجر به یائسگی زود رس ، مشکلات تخمدان ، سرطان پستان و رحم ، افزایش وزن و تغییرات خلقی شود. انجیر باعث از بین بردن هورمون اضافی بدن بانوانشده و علاوه بر ایجاد حس نشاط در آنها از ابتلای زنان به بیماری های مختلفی جنسی جلوگیری می کند.

خواص انجیر برای پوست

میوه انجیر برای پوست شما عالی است. چه آنها را بخورید و چه از آن به عنوان ماسک استفاده کنید. خوردن انجیر باعث زیبایی پوست شما می شود. در این جا به چند مورد از فواید انجیر برای پوست اشار می کنیم.

۱ – انجیر چین و چروک صورت را از بین می برد

میوه انجیر از ایجاد چین و چروک در صورت جلوگیری می کنید. مطالعات نشان می دهد که عصاره انجیر دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد کلاژناز بر روی پوستهای چروکیده ایجاد می کند و درصد عمق چین و چروک را کاهش می دهد.

در یک مطالعه دیگر مشخص شد که فرمولاسیون حاوی عصاره میوه انجیر باعث کاهش معنی دار ملانین پوست و سبوم پوست می شود. همچنین انجیر باعث افزایش هیدراتاسیون پوست می شود از این رو از آن می تواند به عنوان درمانی برای آکنه ، برآمدگی و چین و چروک استفاده کرد.

۲ – انجیر جوش و زگیل را درمان کنید

از دیگر خواص انجیر برای پوست درمان جوش و زگیل است. می توانید یک میوه انجیر را بر روی پوست صورت بمالید تا التهاب مختلف پوستی مانند جوش و آبسه را از بین ببرید.

۳ – انجیر پوست صورت را نرم می کند


انجیر حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است ، ویتامین C یک آنتی اکسیدان قدرتمند است و به روشن شدن و نرمی پوست کمک می کند. برای این منظور می توانید ماسکی به این روش درست کنید :

پنج عدد انجیر را با یک قاشق مرباخوری پودر جو دوسر و شیر و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل خشک مخلوط کرده تا خمیر یک دستی بوجود آید. هفته ای دوبار از این ماسک به پوست صورت خود بمالید تا پوستی نرم ، روشن و بدون چین و چروک داشته باشید.

پیشنهاد مطالعه  خواص شگفت آور نارگیل برای سلامتی بدن

فواید انجیر برای مو

ریزش مو معمولاً به دلیل عدم تغذیه مناسب رخ می دهد. انجیر حاوی مواد مغذی مناسب مو مانند منیزیم ، ویتامین C و ویتامین E است که باعث تقویت و رشد مو می شود. مواد مغذی موجود در این میوه گردش خون را در پوست سر تحریک می کند و باعث تقویت مو می شود.

درمان میخچه با انجیر

شیر سفیدی که از دمبرگها و یا خود میوه ها خارج می شود. برای درمان میخچه و زگیل مورد استفاده قرار می گیرد. شیره انجیر را باید صبح وشب روی میخچه پا گذاشت تا آن را از بین ببرد. این شیره به خاطرخاصیت اسیدی که دارد ممکن هنگام استفاده سوزش زیادی را ایجاد کند.

خواص برگ انجیر

برگ تازه انجیر برای درمان جراحات و زخم ها و جوش خوردن سریع زخم های سطحی موثر است. می توان برگ تازه را به مدت کمی روی زخم های سطحی گذاشت تا زخم ها سریعتر درمان شوند.

اگر برگ خشک شده درخت انجیر را بکوبید و در سرکه بخیسانید و به پوست بدن که پوسته پوسته می شود بمالید اثر شفابخش دارد. برگ خشک شده درختان انجیر را بکوبید و در آب خیس نموده بر مو یا ابرو بمالید ریزش مو را برطرف می کند.

خواص و مضرات انجیر

دیگر فواید انجیر

  • انجیر به مقدار قابل توجهی دارای ویتامین « B6 » است. این ویتامین وظیفه تولید سروتونین را بر عهده دارد وجود سروتونین باعث شادابی و نشاط می شود.
  • درجه قلیایی بودن بدن را بالا برده و در رفع اوره و چربی بدن موثراست.
  • در درمان رماتیسم مزمن مؤثر باشد.
  • انجیر خاصیت ضد عفونی دارد. هرچه انجیر تازه تر باشد قدرت پاک کنندگی آن بیشتر است.
  • مرهم خوبی برای سوختگی زخم های گرم و دمل ( مخصوصاً دمل دندان ) است .
  • انجیر برای افراد دارای کلسترول بالا و اسید اوریک بالا، بسیار مفید است.
  • انجیر تشنگی را از بین می برد
  • انجیر به عنوان دارویی برای تولید انرژی به کار می رود.
  • انجیر منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است وجود آنتی اکسیدان برای بدن ضروری است آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد موجود در بدن را خنثی می کند و با بیماری ها مبارزه می کند.
  • از دیگر خواص انجیر این است که انجیر منبع غنی منیزیم است. کمبود منیزیم در بدن باعث ایجاد استرس و تحریک پذیری می شود.
  • انجیر خشک کلسترول حون را کاهش می دهد زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و فیتواسترول هایی است که باعث کاهش سنتز کلسترول طبیعی در بدن می شوند.

مضرات انجیر

تا زمانی که میوه انجیر کاملا نرسیده باشد نباید خورده شود ، زیرا میوه های نرسیده حاوی ماده ی سفید شیری است که می تواند باعث تحریک و سوزش پوست شود.

هر چند انجیر دارای خواص فوق العاده برای بدن ما است . ولی مصرف آن ممکن است برای بعضی از افراد مناسب نباشد. انجیر برای مبتلایان به قند مضر است زیرا میزان قند آن زیاد است. مصرف زیاد انجیر برای افراد چاق، زیان آور است. انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضر است.

توصیه های برای مصرف انجیر

  • همیشه به یاد داشته باشید که هر توصیه غذایی موجود در اینترنت عمومی است و ممکن است به صورت جداگانه برای شما قابل استفاده نباشد ، از این رو ممکن است بر روی شما اثر بگذارد یا بدتر از آن با بدن شما سازگار نباشد. شما به خوراکی ها و میوه های نیاز دارید که متناسب با سبک زندگی ، عادات غذایی و شرایط پزشکی شما باشد.
  • از خوردن میوه رسیده چند روز مانده یا آنهای که بوی کپک زده می دهند، خودداری کنید .
  • شیره درخت و میوهٔ نرسیده انجیر دارای مواد حساس زا بوده و می تواند در افراد مستعد موجب حساسیت جلدی شود.
  • مقدار اگزالات انجیر بالا بوده و افراد با سابقه سنگ کلیه یا کیسه صفرا بایستی اززیاده روی در مصرف انجیر خودداری کنند.
  • انجیر تازه از ماندگاری بالایی برخوردار نیست زیرا بسیار ظریف هستند. بنابراین پس از خرید انجیر تازه آنها در یخچال در درون کیسه پلاستیکی یا زیپ دار نگهداری کنید.
  • از انجیر تازه می توان در سالادها ، کیکها و بستنی ها استفاده کرد.
  • انجیر خشک را می توان برای چند ماه در یخچال و فریزر و یا در یک مکان خشک و دور از نور خورشید نگهداری کرد.
  • انجیر خشک مقدار قند بسیار بالاتری نسبت به انجیر تازه دارد ، بنابراین می توانید آنها را در تهیه دسر وکیک استفاده کنید.

 

پست های مرتبط
از خواص پسته چه می دانید ؟
خواص پسته

آنچه در این مطلب می خوانیم پسته حاوی چربی های سالم ، فیبر ، پروتئین ، آنتی اکسیدان ها و ویتامین B6 است. خواص پسته برای سلامتی شامل کاهش وزن ادامه مطلب

خواص آووکادو
روغن آووکادو

آووکادو این میوه جادوئی دارای خواص بسیار شگفت آوری است. برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است. میوه آن مانند گلابی و دارای ادامه مطلب

۲۵ مورد از خواص فندق | ازتقویت بدن تا درمان دیابت
خواص فندق

فندق دارای خواص زیادی است. فندق دارای پروتئین ، مواد چرب ، کلسیم ، فسفر و پتاسیم می باشد. فندق سرشار از ویتامین « A » و منبع بسیار خوب ادامه مطلب

آشنایی با خواص بادام
خواص بادام

بادام بسیار مغذی و سرشار از چربی های سالم ، آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. بادام از درختان بومی منطقه خاورمیانه است ، اما ایالات ادامه مطلب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن

آموزش های بیشتر در کانال اینستاگرام ما

دانلود رایگان کتاب مدیریت آبیاری در باغات

برای دانلود ایمیل خود را وارد کنید